ArtikelenAcupunctuur, gezondheid en China in het nieuws


Pijnvermindering via acupunctuur bewezen

Hier een artikel van JAMA Network over een onderzoek bij ruim 17.000 mensen naar de positieve resultaten van acupunctuur tegen pijn. 


Acupunctuur kan migraine verminderen

Voor meer informatie.Uit een canadese studie is gebleken dat acupunctuur duidelijke verbetering geeft. Voor verdere uitleg, klik hier


Acupunctuur helpt baby met stuitligging om te draaien
  

Tijdige behandeling kan de gezondheidszorg 10 miljoen euro besparen. Wanneer een baby tijdens de bevalling niet met het hoofd, maar met zijn achterwerk of voeten naar beneden ligt, leidt dit tot risico’s voor de gezondheid van de moeder en de baby. Een bepaalde behandeling op een specifiek acupunctuurpunt kan ervoor zorgen dat de baby vóór de bevalling ‘spontaan’ draait.
Lees
hier


Acupunctuur maakt spieren sterker

Beenspieren worden sterker door een behandeling met acupunctuur. Dat is de uitkomst van een studie door de Goethe-University Frankfurt die verscheen in de European Journal of Applied Physiology van deze maand. De onderzoekers gebruikten 33 recreatieve sporters als proefpersoon. Lees hier
 het artikel op de website van "Ergogenics".


Meridianen bestaan toch!?

In het toonaangevende tijdschrift PLosOne van juli 2010 is een onderzoek gepubliceerd, en het lijkt erop dat meridianen toch bestaan. Het zijn vermoedelijk banden van collageen, die onder de huid liggen en een lage electrische weerstand hebben. Lees meer...


Acupunctuur goed voor het hart

  

Bij hartfalen helpt acupunctuur. Dat bleek uit een Duitse placebo gecontroleerde studie naar de effecten van acupunctuur bij hartfalen. In het tijdschrift Heart, in juli 2010, werd het onderzoek beschreven. Klik hier
 voor het (engelse) artikel in Science Daily.


Wetenschappelijk bewezen: acupunctuur werkt echt"
 

Acupunctuur heeft een pijnstillende werking doordat rond de in de huid gestoken naalden de natuurlijke pijnstiller adenosine ontstaat. Hersenonderzoekers van de universiteit van Rochester hebben daarmee voor het eerst een bevredigende verklaring – in termen van westerse neurobiologie – gevonden voor de pijnstillende werking van acupunctuur. Lees hier een artikel in het NRC Handelsblad of  hier een artikel op de site van "scientias" over dit onderwerp. 


"Acupunctuur pakt depressie tijdens zwangerschap aan"

Vrouwen die tijdens hun zwangerschap in een depressie belanden, hebben baat bij acupunctuur. Dat concluderen onderzoekers. Ze bestudeerden 150 zwangere, depressieve vrouwen en gaven de helft ervan acupunctuur. Deze groep ging er ten opzichte van de controlegroep aanzienlijk op vooruit; de symptomen namen af.
Lees meer door
hier te klikken op de website van "scientas".


"Acupunctuur vermindert pijn via de hersenen"

De onderzoeksresulaten van de universiteit van York, gepubliceerd in het vakblad 'Brain Research', tonen op een objectieve manier aan dat acupunctuur significante effecten genereert in de hersenen. Patiënten die met de oosterse geneeswijze behandeld worden, bereiken een fase waarin een bepaald stuk van het zenuwstelsel wordt gedeactiveerd, namelijk datgene dat voor de verwerking van de pijn zorgt.
Klik
hier
 voor het hele artikel.


Voeding

We onderschatten het belang van slechte eetgewoonten en overschatten het gevaar van milieuverontreiniging in voeding blijkt uit een onderzoek gedaan door het voedingscentrum. Lees hier het artikel van 8 oktober 2009.

Powered by webXpress